Polis Thai Hancurkan Gelanggang Perjudian Haram Yang Menjalankan 500 Tapak
Toto

Polis Thai Hancurkan Gelanggang Perjudian Haram Yang Menjalankan 500 Tapak

Polis di Thailand telah melaporkan kejayaan baharu terhadap perjudian haram dengan membanteras rangkaian bawah tanah yang mungkin dikaitkan dengan operasi sebanyak 500 laman web perjudian haram. Berita itu dilaporkan oleh The Nation, sebuah media tempatan, dan ia memperincikan pergaduhan yang pengeluaran toto macau dilakukan oleh polis Bahagian Penindasan Jenayah terhadap perniagaan perjudian haram.

Operasi Perjudian Haram Ditumpas, 63 Lokasi Disasarkan
Adegan khusus ini berkaitan dengan rangkaian bawah tanah yang telah beroperasi sejak sedekad lalu, pihak berkuasa percaya, dan mungkin terdapat seramai 2,000 orang yang terlibat dalam operasi itu, yang akan menjadikannya Grafik SGP salah satu organisasi jenayah paling bercita-cita tinggi dalam sejarah rekod negara setakat perjudian dalam talian berkenaan.

Polis terpaksa melakukan serbuan di 63 lokasi dan 14 wilayah di negara ini, menyasarkan tempat seperti Maha Sarakham, Sa Kaeo, Bangkok dan lain-lain. Berdasarkan laporan rasmi pihak berkuasa, serbuan terbaru itu adalah sebahagian daripada kejayaan polis sebelum ini. Pada September, pihak berkuasa Thai akhirnya menahan 30 suspek yang turut terikat dengan operasi perjudian haram.

Soalan lanjut menunjukkan penguatkuasaan undang-undang ke arah kumpulan penjenayah sekarang dan membantu dengan cepat mengarahkan unit polis khusus ke jalan terbesar mereka hari ini. Tetapi jika ini kelihatan seperti patung besar, pihak berkuasa Thailand juga dapat menemui satu lagi operasi serup Result Sydney pada bulan Oktober. Sebuah gelanggang perjudian yang mempunyai kira-kira 50 orang bekerja dan menyasarkan warga China dikatakan telah menjana sebanyak $14 juta hasil harian.

Aksi terbaharu hanyalah salah satu daripada banyak yang telah menjadikan Thailand sebagai tempat tumpuan untuk perniagaan perjudian haram. China kebanyakannya menyasarkan POGO di Filipina, tetapi Thailand setakat ini telah terbukti menjadi hab bagi banyak operasi perjudian dalam talian dengan kadar yang sukar dipercayai. Berita baiknya ialah pihak berkuasa sangat cepat bertindak.