Pandemik Terus Menenggelamkan Pasir Las Vegas: Laporan S2
Toto

Pandemik Terus Menenggelamkan Pasir Las Vegas: Laporan S2

Hasil bersih turun daripada $1.17 bilion pada suku kedua 2021 kepada $1.05 bilion pada suku kedua tahun ini, dengan Sands China susut daripada $849 juta kepada $368 juta dalam tempoh yang sama.

Kerugian operasi meningkat daripada $139 juta kepada $147 juta, dan kerugian pengeluaran toto macau bersih daripada operasi berterusan meningkat daripada $280 juta kepada $414 juta, dengan kerugian bersih Sands China meningkat daripada $166 juta kepada $422 juta.

Kami bertuah kerana kekuatan kewangan kami menyokong program pelaburan dan perbelanjaan modal kami di Macao dan Singapura, serta mengejar peluang pertumbuhan dalam pasaran baharu,” baca kenyataan daripada pengerusi/CEO LVS Robert G. Goldstein.

“Walaupun sekatan berkaitan pandemik terus memberi kesan kepada keputusan kewangan kami pada suku ini, kami gembira melihat pemulihan di Grafik SGP semakin pantas pada suku tersebut, dengan Marina Bay Sands menyampaikan EBITDA hartanah terlaras sebanyak $319 juta (pendapatan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan).”

LVS melaporkan perbelanjaan cukai pendapatan S2 2002 sebanyak $110 juta, berbanding manfaat sebanyak $6 juta pada suku tahun sebelumnya. LV Sands berkata perbelanjaan cukai pendapatan didorong terutamanya oleh kadar berkanun 17% atas peningkatan keuntungan operasi LVS di Singapura.

Hutang Tertunggak, Baki Tunai
Baki tunai tidak terhad pada 30 Jun ialah $6.45 bilion. LVS mempunyai akses kepada $2.96 bilion, tersedia untuk dipinjam di bawah kemudahan kredit Result Sydney pusingan di AS, China dan Singapura, kata syarikat itu, selepas surat kredit tertunggak.

Sehingga 30 Jun, jumlah hutang tertunggak, tidak termasuk pajakan kewangan dan pembelian, ialah $15.35 bilion.